viernes, 26 de abril de 2013

XERRADA SOBRE ALIMENTACIÓ: VIDA SALUDABLE

Els alumnes asistiran el proper dilluns a una xerrada sobre l'alimentació i la vida saludable.

A l'actualitat, l'alimentació dels nostres fillets ens preocupa, i de cada dia més. La gran quantitat de productes atractius, golosos i addictius omplen les prestatgeries dels supermercats, petites botiguetes, cantines d'institut...

La publicitat de productes saborosos que es faran sentir les més extraordinàries experiències i sensacions. Sabors que es descriuen picants (per als atrevits i amb ganes de viure al límit), dolços (per als golafres que viuen la vida des del caire més dolç), salats (pels que necessiten una mica de sabor a la vida), agredolços (pels qui ho volen tot!)...

Productes que et porten la felicitat, poder anar al bany!, substituint les tradicionals fruites i verdures, més barates, sanes i menys calòriques! D'altres et permeten una figura d'enveja! Sense tenir en compte que tots tenim la nostra genètica.

Productes que t'aporten allò que et falta. I? Què és el que et falta? No ho se! Però ells tampoc!!! I t'ho venen!

Productes que et fan lliure. Et donen.... ALES!!! I? Què pot ser més fantàstic que desprendre's des pes de sa gravetat i volar amunt, ben AMUNT?!!! Qui s'ho creu?

Productes que t'aporten energia INFINITA!!! Que et fa ser capaç d'estar concentrat dies i dies seguits sense necessitat de descansar, ni de menjar res més, et mantens fresc com una rosa. SI! I QUÈ MÉS?!!!

Hem de vigilar el que mengem. És important per nosaltres. La indústria alimentària ens ofereix productes que poden facilitar-nos la vida, donar-nos solucions, però, les necessitats que tenim les sabem nosaltres. 
S'ha de menjar el suficient i necessari per a mantenir el nostre cos sa i en bon funcionament per poder viure mooolts d'anys.

Però no tot, és la dieta. També influeix l'activitat física que realitzem a diari. Un cos no es manté atlèticper menjar aquelles barretes energètiques que venen a la botigueta de deports, ni per menjar aquells batuts protèics que ens ofereixen als gimmasos.
L'activitat física és el que manté el nostre cos, amb un aspecte saludable. Amb músculs resistents a qualsevol moviment. Amb un cor fort capaç de suportar el passar d'un estat de repòs a un sprint sense augmentar les pulsacions a nivells perillosos.

Reflexioneu sobre això i sobre el que us explicaran.

És cert que no és fàcil deixar de consumir alguns productes, els fabricants ja s'han encarregat de que el vostre cos desitgi allò. Però si sou capaços de superar-ho... el vostre cos us ho agrairà.

No hay comentarios:

Publicar un comentario